Ga naar inhoud


Foto

Hoofdklasse voetbal in Gouda


 • Gelieve in te loggen om te reageren
208 reacties op dit onderwerp

#1 knars

knars

  Trouw Forum Gouda-lid

 • Leden
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 153 Posts:

Geplaatst 02 juli 2008 - 14:28

Met ingang van seizoen 08-09 speelt er weer een gouds team in de Hoofdklasse (Jodan Boys). Daarnaast hebben we ook nog een eersteklasser erbij, waarvan ik even vergeten ben welke club dat is. :oops:

Wel leuk dat we nu weer minimaal een seizoen mee mogen draaien op het hoogste amateurniveau!

Maar wat nu als een gouds team er een aantal seizoenen in slaagt structureel mee te spelen om het kampioenschap van diezelfde Hoofdklasse... Zou dat geen geweldige prestatie zijn voor het goudse voetbal, en voor het aanzien van onze stad? Zeker omdat er vanaf seizoen 09/10 er weer amateurclubs mogen promoveren naar de Eerste Divisie... :mrgreen:

#2 Jeroen

Jeroen

  Beheerder

 • Administrators
 • 6996 Posts:

Geplaatst 07 juli 2008 - 12:34

Het zou erg leuk zijn als een Gouds team wat presteert in de hoogste regionen van het amateurvoetbal, en geweldig als ze promoveren naar de Eerste Divisie. Helemaal omdat er een tijdje geleden door onder andere het ID College, de Goudse Waarden, VGSO, en de rotary om een topsportcentrum bij de Gouweknoop te bouwen.

Topsport in Gouweknoop
Door MICHIEL MAAS
GOUDA - Twee Goudse scholen, de sportkoepel VGSO en de Goudse Rotary hebben vergevorderde plannen voor een enorm topsportcentrum aan de westkant van Gouda.
afbeelding vergroten In navolging van Zeist (op de foto is opperscheidsrechter Jaap Uilenberg bezig met een test), moet Gouda een topsportaccommodatie krijgen. ARCHIEFFOTO ANP
Het „Groene Sporthart’’ moet een landelijke uitstraling krijgen en een uitgebreide combinatie aan sportfaciliteiten bieden.

De plannen zijn ambitieus. Het centrum moet plaats gaan bieden aan verschillende sporthallen, zoals een turn- en tennishal. Daarnaast is er plaats voor een hoofdsporthal van het kaliber van het Rotterdamse Ahoy. Verder gaat het terrein plaats bieden aan tennis- en hockeyvelden, een kunstgrasveld en een atletiekbaan. Ook een schaatsbaan en een 50-meter zwembad ontbreken niet.

Het centrum moet dè plek in Nederland worden om te leren en te sporten. Naast de sportfaciliteiten moet ook plaats zijn voor vestigingen van het Goudse ID-College en de Goudse Waarden, een congrescentrum, een gezondheidscentrum, winkels en horeca.

Een dergelijk centrum voor topsport en onderwijs (CTO) zou zo’n honderd miljoen euro moeten kosten, maar de organisatoren geven aan dat die kosten makkelijk twee maal zo hoog kunnen uitkomen.

De organisatoren hebben het afgelopen jaar verschillende directe belanghebbenden gesproken. Sportclubs en onderwijsinstellingen zijn enthousiast, maar houden wel enkele reserves. Inmiddels hebben de organisatoren twee grote bouwbedrijven bereid gevonden de eerste kosten- en haalbaarheidsberekeningen te maken. Ook de gemeente Moordrecht, op wiens grondgebied de bedachte locatie ligt, is enthousiast.

„Dit deel van de Gouweknoop moet voor 2015 ontwikkeld zijn. Van alle ideeen die er voor deze plek waren, is dat van ons als laatste overgebleven,’’ zegt Erik de Haas van de Rotary Gouda.

Dat het een erg ambitieus project is erkent De Haas. „Het zal een hele klus worden om alle organisaties en belanghebbenden bij elkaar te krijgen. Maar je moet groot denken. We kijken vaak met bewondering naar landen waar veel meer wordt geinvesteerd in topsport. In Nederland kunnen ook grote dingen worden gerealiseerd. En laten we eerlijk zijn: als dit een al te idioot idee was geweest, dan hadden deze bouwbedrijven toch niet ingehaakt? ’’


Met een beetje geluk wordt Gouda sportstad #1 :D

Ok, dat is misschien een beetje té ambitieus maar het zou leuk zijn :P

Uit Alphen komen berichten dat daar de Dutch Oval (geplande schaatsbaan) niet doorgaat, dus die kan dan ook gelijk in 'ons' topsportcentrum.

#3 Luchtschraper

Luchtschraper

  Forummeubilair

 • Leden
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 373 Posts:

Geplaatst 14 augustus 2008 - 16:23

Laten we hopen dat Jodan Boys dit jaar ook promoveert!
"In de eerstedivisie is het altijd een feest....."
Komt er in Gouda misschien ook eens een stadion(netje). Dat mis ik hier wel.

#4 Luchtschraper

Luchtschraper

  Forummeubilair

 • Leden
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 373 Posts:

Geplaatst 30 augustus 2008 - 14:54

Weet iemand hoeveel ARC - Jodanboys geworden is????

#5 knars

knars

  Trouw Forum Gouda-lid

 • Leden
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 153 Posts:

Geplaatst 07 september 2008 - 23:08

ik geloof dat jodan boys gewonnen had. gisteren 2-2 in Veenendeaal, best wel een prestatie! Nog even en onze stad gaat écht meedoen op het landelijke voetbaltoneel.

#6 Luchtschraper

Luchtschraper

  Forummeubilair

 • Leden
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 373 Posts:

Geplaatst 10 september 2008 - 17:55

Nou, maar gaan kijken aanstaande zaterdag dan....
14.30 sportpark Oosterwei!
Ik zeg winnen 2-0
Wie gaat er nog meer?

#7 Jeroen

Jeroen

  Beheerder

 • Administrators
 • 6996 Posts:

Geplaatst 14 september 2008 - 12:12

Het bericht is alweer ontkracht, maar het zou wel leuk zijn geweest.

'Excelsior overweegt verhuizing naar Gouda'
Excelsior beraadt zich intern over de toekomst van de club. De clubleiding van de Rotterdamse eerstedivisionist denkt dat een verdere groei in Rotterdam op commercieel gebied lastig zal worden vanwege de aanwezigheid van twee andere profclubs in de stad. Dit kwam ter sprake in het televisieprogramma FC Rijnmond.

De Kralingse formatie wil de komende jaren structureel in de hoogste regionen van de eerste divisie meedraaien. Een eventuele verhuizing van Rotterdam naar Gouda wordt daarbij niet uitgesloten. De komende maanden zal Excelsior verder onderzoeken wat de mogelijkheden zijn op dit gebied.

Rotterdam is met drie Betaald Voetbal Organisaties (Feyenoord, Sparta en Excelsior) de enige stad in Nederland met een dusdanige hoeveelheid profclubs. Alleen Eindhoven (PSV en FC Eindhoven) herbergt net als de havenstad meer dan één professionele voetbalclub.

Bron: Soccernews.nl
Via michel.klijmij.net

#8 knars

knars

  Trouw Forum Gouda-lid

 • Leden
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 153 Posts:

Geplaatst 14 september 2008 - 20:05

Dat zou wel een leuke zet zijn, zowel mijn vader als grootvader hebben ooit voor Excelsior gespeeld (ok, in de jeugdteams, maar toch ;)), ik zou dan wel op de tribune gaan staan.

Al zou je het eerder verwachten van Sparta - ze willen weg van het Kasteel en hebben al een gouds gekleurd verleden - sponsoring door De Goudse Verzekeringen en uiteraard een aantal goudse talenten. Ene Ed de Goey heeft daar ook nog eens tussen de palen gestaan 8-)

#9 Jeroen

Jeroen

  Beheerder

 • Administrators
 • 6996 Posts:

Geplaatst 14 september 2008 - 20:39

Ze zijn van harte welkom maar Sparta gaat natuurlijk nooit Rotterdam verlaten :P
Helaas.

#10 knars

knars

  Trouw Forum Gouda-lid

 • Leden
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 153 Posts:

Geplaatst 14 september 2008 - 23:29

Jodan Boys heeft gewonnen trouwens, ze doen het niet slecht!

Tsja, dat Sparta een tijdje terug de naam heeft veranderd in Sparta Rotterdam zou dat inderdaad wel iets lastiger kunnen maken. Maar als je kijkt naar de hoofdstedelijke FC; die zoeken een plek om een stadion te bouwen "ergens in Groot-Amsterdam", dus ergens tussen Haarlem en Almere. En hoe groot is de huidige binding nog tussen Sparta en Spangen?

#11 Luchtschraper

Luchtschraper

  Forummeubilair

 • Leden
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 373 Posts:

Geplaatst 22 september 2008 - 17:28

Helaas.... Eerste verlies voor Jodanboys. Echter wel tegen een gerenomeerde hoofdklasser de IJsselmeervogels. Overigen niet kansloos. Het voetbal van Jodanboys was goed (ben er niet geweest, maar las het op AD en heb het verslag op Gouwestad gevolgd). Helaas dus 4-2 voor IJsselmeervogels.
Aanstaande zaterdag Jodanboys - Volendam !!!! 14.30 sportpark Oosterwei.
Kaarten 5,00
Biertje 1,30!!!!!
Drie redenen om te gaan dus.
O ja, lijn 3 stop hier ;-)

#12 Luchtschraper

Luchtschraper

  Forummeubilair

 • Leden
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 373 Posts:

Geplaatst 27 september 2008 - 20:15

Nou, Volendam heeft er dus aan moeten geloven.
Heerlijk dagje hoofdklasse!
Lekker zonnetje.
Beetje jammer dat er bij zo'n wedstrijd maar 900 toeschouwers zijn.
Dit zouden er veel meer moeten zijn.
Jammer dat voetbal (nog niet) echt leeft op dit forum.
Bij Jodanboys is er meer resultaat als je dit vergelijkt bij bouwprojecten / ideeen in de stad.
:D

#13 Jeroen

Jeroen

  Beheerder

 • Administrators
 • 6996 Posts:

Geplaatst 27 september 2008 - 20:51

Haha, ja voetbal is niet echt mn hobby ofzo :P Maar het staat je altijd vrij om threads te openen en mensen uit te nodigen ;)
Maar het is natuurlijk altijd leuk als een club uit Gouda het zo goed doet :D

#14 Dave

Dave

  Forumkampioen

 • Administrators
 • 3191 Posts:

Geplaatst 14 november 2008 - 08:50

uit AD:

Sportclubs zitten helemaal klem
Door LUC VAN DEN OEVER

GOUDA - De afgelopen jaren leek aan het sprookje van voetbalvereniging Gouda geen einde te komen. Vier keer promoveren in vijf jaar tijd is weinig clubs gegeven. De vereniging kan de sportieve groeistuip op andere vlakken niet meer bijbenen, maar krijgt geen hulp.

Slechts met kunst en vliegwerk lukt het om op zaterdagen alle elftallen een plekje in de kleedkamers te geven. Het is omkleden, voetballen en weer wegwezen. Veteranen die na afloop met de scheenbeschermers nog om zitten na te hijgen en de derde helft in de kleedkamer willen beginnen, worden met gezwinde spoed naar de kantine gedirigeerd.
SV Gouda groeit als kool, reden voor het bestuur om al in april van dit jaar een gesprek met wethouder Kastelein aan te vragen met als gespreksonderwerpen het kleedkamergebrek, de constatering van asbest in de dakbedekking van kleedklamers, tribune én kantine. Tot slot wil de club een bruggetje hebben om het nieuwe veld te kunnen bereiken, in plaats van een kronkelig pad dat buiten het gezichtsveld ligt.
De drie keer ‘nee’ op de verzoeken is slecht gevallen bij het bestuur. Secretaris Dick van Schaik: ,,Een voetbalclub is nog een van de laatste plekken in de stad waar iets van integratie plaatsvindt. Zet onze onbetaalde vrijwilligers die Nederlandse en Marokkaanse jeugd samen laat spelen tegenover de duurbetaalde ‘spelleiders’ die de politiek nu in enkele Goudse wijken wil neerzetten om de sfeer te verbeteren. We voelen ons in de kou gezet.’’
Olympia-voorzitter Edo Neefjes deelt de mening dat de maatschappelijke functie van voetbalverenigingen moet worden beloond. ,,We voeden spelers vanaf hun zesde jaar op met normen en waarden. Dat werkt beter dan de problemen aan te pakken als die gasten al ouder en ontspoord zijn.’’
De grootste gemene deler voor zowel binnen- als buitensportvereningen in Gouda is een gebrek aan sportaccommodaties of gebrek aan ruimte. Wethouder Kastelein heeft een accommodatienota beloofd waarin de plannen van de gemeente op een rij worden gezet. ,,Mijn ambtenaren zijn druk bezig om die afspraken op papier te zetten’’, stelde Kastelein deze week tijdens de begrotingsbehandeling.
Voormalig Gouda-voorzitter Wim Hommels, tevens jarenlang wethouder, vat de problemen samen: ,,Het nieuwe beleid van de gemeente luidt dat verbouwingen bij sportclubs tot particulier initiatief behoren. Daar wordt geen medewerking aan verleend. Als voorzitter van Gouda heb ik dingen meegemaakt waarmee ik als wethouder mijn voordeel had kunnen doen. Neem nu dat bruggetje bij SV Gouda. Dat is een bizar voorbeeld. Na een ruil met de hockey kreeg de club een veld op een andere plek met de toezegging dat het pad er naartoe zou worden doorgetrokken. Nu geeft de afdeling bouw- en woningtoezicht geen bouwvergunning, terwijl de zelfstandige afdeling Sport.Gouda geen problemen ziet. Dan praat de gemeente met twee monden.’’
Bij SV Gouda vinden ze dat er méér niet klopt. ,,Huurtarieven van sportvelden in Gouda behoren tot de hoogste in Nederland. We zijn jaarlijks wintig- tot dertigduizend euro meer kwijt dan clubs elders. Een bijdrage in bouwkosten voor vier kleedkamers vinden wij dan redelijk.’’
Dan is er nog de asbestkwestie. De accommodatie van Gouda dateert uit 1982. ,,De bouw van de kleedkamers was nota bene in opdracht van de gemeente. Enkele jaren later zijn de kleedkamers aan ons verkocht. Het is dan raar om te stellen dat wij dat moeten oplossen. Het vreemde is dat het asbestonderzoek wel door de gemeente is betaald.’’
Het schriftelijk antwoord van wethouder Kastelein aan Gouda besloeg nog geen half kantje. Financiële ondersteuning is er niet, wel kan de club een gemeentegarantie krijgen voor het geval er een lening wordt afgesloten. En het betwiste bruggetje? Dat past volgens de gemeente niet in het bestemmingsplan Groenhovenpark. Samen met de aangrenzende hockeyvereniging GMHC heeft SV Gouda last van parkeerkrapte. De ruimte wordt alsmaar schaarser. Uit de notulen van vorige maand: ,,Het gevaar bestaat, dat de gemeente alle werkzaamheden in het Groenhovenpark, zoals de bouw van een nieuw zwembad, wil financieren door middel van de bouw van flats in het park. De parkeerproblematiek zal dan nog groter worden.’’
Hommels: ,,Zoals het nu gaat, komen we niet verder.’’

#15 Luchtschraper

Luchtschraper

  Forummeubilair

 • Leden
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 373 Posts:

Geplaatst 20 november 2008 - 19:14

Het was weer genieten afgelopen zaterdag.
Jodanboys - Spakenburg. (Meer dan 1200 bezoekers!!!!)
Helaas 2-3 in de laatste minuten nadat Jodanboys voor gestaan had en na de 2-2 zeker weer voor had moeten komen.
Maar helaas......
Hier de beelden van TV West: http://sport.westonl... ... enburg.wmv
Zaterdag Jodanboys - fc Rijnvogels (1e klasse) voor de KNVB beker!

#16 Luchtschraper

Luchtschraper

  Forummeubilair

 • Leden
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 373 Posts:

Geplaatst 06 december 2008 - 08:45

Best forumbewoners:
Vandaag om 14:30 - Sportpark Oosterwei

JODAN BOYS - Sparta Nijkerk

Kaartjes € 5,00

#17 Luchtschraper

Luchtschraper

  Forummeubilair

 • Leden
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 373 Posts:

Geplaatst 18 januari 2009 - 17:33

Zaterdag 24 januari 14:30

JODAN BOYS - Dovo

Beste bezoekers van dit forum. Aangezien het bouwtempo in Gouda momenteel bedroevend laag ligt kunnen julle wellicht de tijd vinden om eens een bezoekje te brengen aan de Jodan Boys. Momenteel speelt deze Goudse voetbalclub in de hoofdklasse B (hoogste niveau amateurvoetbal). Het bezoekersaantal ligt momenteel zo rond de 900 toeschouwers. Hoe mooi zou het zijn, in het kader van 'de stad Gouda' om eens een stabiele voetbalclub te hebben. Steun daarom het Goudse voetbal en in het bijzonder de Jodan Boys. Misschien... ooit zou het tot de mogelijkheden behoren een groter voetbalcomplex te herbergen in deze stad waar elk weekend zo'n 1500 toeschouwers mogen genieten van hoogstaand kwalitatief amatuervoetbal.

Kortom: Ben je voor de groei van Gouda..... Kom dan eens kijken bij Jodan Boys!!!!!
(Kost maar € 5,00 entree en een biertje voor € 1,30. Echte kredietcrisisprijzen)

#18 Luchtschraper

Luchtschraper

  Forummeubilair

 • Leden
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 373 Posts:

Geplaatst 18 januari 2009 - 17:38

Interview Willem den Besten (trainer Jodan Boys) bij RTV West
http://sport.westonl...F1701-sport.wmv

#19 voetballer

voetballer

  Forumkampioen

 • Leden
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 4372 Posts:

Geplaatst 20 januari 2009 - 18:01

zaterdag 24 jan 2009
jodan boys - dovo 14.30

#20 Luchtschraper

Luchtschraper

  Forummeubilair

 • Leden
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 373 Posts:

Geplaatst 25 januari 2009 - 17:21

HEEERLIJK
6-0 !!!
Wat een wedstrijd.
Nou, als het zo gaat als vorig seizoen in de eerste klasse (halverwege 7e plaats), toch nog 2e worden dan belooft dit wat!

Volgende week:
Zwaluwen/Henver - JODAN BOYS

7 februari om 14.30:
JODAN BOYS - Ysselmeervogels (TOPPER!!!!)

Entree € 5,00
Kom allemaal kijken!!!!
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 gebruikers, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers