Ga naar inhoud


Foto

buurtparticipatie rondom sportlaan 82/groensteat, alternatief plan


  • Gelieve in te loggen om te reageren
Dit onderwerp heeft geen reacties

#1 wara

wara

    Nieuw op Forum Gouda

  • Leden
  • 3 Posts:

Geplaatst 28 maart 2017 - 21:18

Op dit forum en in de goudse post is al het een en ander over project Groenstaet geschreven.

 

Vandaag hebben wij als buurt een alternatief plan gepresenteerd aan de gemeente. Helaas is dit nodig omdat er vanuit het project geen enkele duidelijkheid komt over de ontwikkeling van het project. Wat wel duidelijk is dat het plan dat is gepresenteerd en ook voortdurend in de krant wordt neergezet op geen enkel draagvlak bij de buurt noch de gemeente kan rekenen.

 

Omdat met het project en Fred Hegie tot nu toe weinig constructief overleg mogelijk is gebleken hebben wij, mede op aangeven van de gemeente zelf de koppen bij elkaar gestoken en gekeken wat wij acceptabel zouden vinden. Concreet zijn dat grondgebonden woningen en BEBO's (beneden bovenwoning), al dan niet voor een bepaalde doelgroep.

 

Het plan groensteat met 76 woningen, ca 92 parkeerplaatsen met een schaduwkegel die alle zon uit omliggende woningen haalt, onduidelijke verkeersafhandeling, onduidelijke plannen over het in stand houden van alle voorzieningen rondom het plan is wat ons betreft niet reëel. Wij hebben inmiddels 9 maanden lang geprobeerd een constructief gesprek te starten, helaas is dat niet gelukt. We hopen met deze en andere berichtgeving dat het project een realistische dialoog gestart kan worden, draagvlak in de buurt komt voor een realistisch plan en uiteindelijk nieuwbouw het perceel wat niet volledig aan het verpauperen is. Wat ons betreft op basis van grondgebonden woningen.

 

Vandaag dus met wethouder Tetteroo, pers (marianka peters) en de buurt gekeken naar de plannen zoals wij het perceel zouden inrichten. Een voorstel waarbij het laatste stuk bernadottelaan omgezet gaat worden in woningbouw kon op het meeste enthousiasme rekenen. Hierbij wordt o.a. het trage verkeer goed gescheiden van het snelle verkeer op de sportlaan en komt er ook wat meer loopverkeer in het geplande parkje op de plek van de oude wiardi beckmanstraat. Het bouwen op de bernadottelaan past helemaal in de nieuwe omgevingswet, buurtparticipatie en stedelijke ruilkavels dus wie weet wordt het wat.

 

In ieder geval dit bericht hier om even een tegengeluid te laten horen omdat je soms het idee krijgt dat het plan Groensteat er al zou komen, niets is minder waar.

 

Namens de omliggende bewoners

 

sc4.jpg

sc3.jpg

attachment=4095:sc1.jpg]

buurtbijeenkomst.jpg

Bijgevoegde Thumbnails

  • sc1.jpg
  • sc2.jpg

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 gebruikers, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers