Ga naar inhoud


Meest geliked


#15364 Niet ingelogd blijven?

Geplaatst door Pinklady op 19 mei 2011 - 22:02

Hallo Jeroen,

Iedere 5 minuten moet ik zo'n beetje opnieuw inloggen. Ik heb het hokje om ingelogd te blijven aangevinkt, maar het werkt niet echt, geloof ik. Wat doe ik verkeerd?
  • ieveteobsa , oyootefohid , ntuzinurayaw en 28 anderen vinden dit leuk


#39453 Verzamelthread klein nieuws

Geplaatst door Bjorn op 08 juni 2016 - 21:53

'Knettergek van ramadan-overlast'

http://www.telegraaf.nl/e/25962166
  • dwayneiq11 , joeoo4 , penelopepk11 en 52 anderen vinden dit leuk


#23 Spoorzone | Overzicht-thread

Geplaatst door Jeroen op 29 juni 2008 - 15:47

Aangezien dit een Forum is, staan de oudste berichten bovenaan. Dit onderwerp leest dan ook als een 'verhaal', waarbij de informatie in de beginpost niet altijd de actueelste is. De laatste foto's en ontwikkelingen staan meestal op een van de laatste pagina's. Mocht iets je hierdoor niet duidelijk zijn, stel je vraag gerust in dit topic, er is altijd wel iemand die het antwoord weet.

Spoorzone Gouda/Nexity
Het gebied langs het spoor in Gouda wordt op dit moment nog heel erg onderbenut, door braakliggende terreinen, parkeerplaatsen, verwilderde bosjes, enzovoort. De gemeente, NS Poort en een aantal andere projectontwikkelaars gaan hier verandering in brengen en gaan er een nieuw stedelijk gebied van maken. Hieronder een overzicht van wat er allemaal gaat gebeuren, onderverdeeld per deelgebied:

A1
Spoorzone A1 Thread
West
In deelgebied A1 west wordt door NS Poort, het vastgoedbedrijf van de spoorwegen, 25.000 m² aan kantoorruimte gebouwd. Waarschijnlijk gaat dit in 2009 in aanbouw. Met het bouwrijp maken van het gebied wordt ongeveer nu gestart.

Oost
In deelgebied A1 oost wordt door twee andere projectontwikkelaars, MREC en Hillgate, 15.000 m² aan kantoorruimte gebouwd. Van deze kantoren zijn al afbeeldingen beschikbaar, maar wanneer de bouw start is nog onbekend.

Het ontwerp van MREC (Ector Hoogstad Architecten).
Afbeelding

Het ontwerp van de kantoren van Hillgate (architect onbekend):
[rimg]http://www.hillgate....EAcq1JK5luK.gif[/rimg]

A2

Deelgebied A2 heeft een omvang van 25.000 m2.

De geplande bestemming van het gebied betreft woningen of kantoren. Het gebied wordt op langere termijn in ontwikkeling genomen, afhankelijk van marktontwikkelingen.

Bron: http://www.spoorzonegouda.nl

B1
Voor deelgebied B1 geldt hetzelfde als voor A2

C2 - Onderwijspark
In deelgebied C2, waar nu onder andere de Driestar en het Wellant gevestigd zijn, moest van de gemeente meer onderwijs komen, om zo een onderwijscluster te creëeren. Er werd gekeken of de GSG zich hier zou kunnen vestigen, maar dat bleek niet haalbaar. Nu wordt de mogelijkheid om hier een commercieel opleidingsinstituut te vestigen gekeken.
In dit deelgebied komt ook een woontoren voor studenten van de Driestar. De afbeelding hieronder is een massastudie.
http://www.forumgouda.nl/download/file.php?id=31

C1 - Noordelijk stationsgebied
Op dit moment wordt het masterplan Spoorzone C1 in de gemeenteraad behandeld. Dit is het gebied ten noorden van het station. Dit gebied zal vooralsnog de grootste metamorfose ondergaan. De blikvanger in dit gebied wordt het Huis van de Stad (forumthread).

Afbeelding
Overzicht/bouwmassa's van de ontwikkelingen in Spoorzone C1

Naast het Huis van de Stad komen hier woningen, kantoren, een hotel, een megabioscoop, een halte voor de RijnGouwelijn, parkeergarages en fietsenstallingen voor 5000 fietsen. Last but not least krijgt het station ook nog een grote stationshal. Er zou eerst ook nog een busstation komen, maar dat bleek financieel niet haalbaar. Er wordt nu gekeken wat de mogelijkheden zijn om hier toch bussen te laten stoppen (o.a. dynamische bushaltes)

Het Huis van de Stad zal het eerste project in dit gebied zijn dat in aanbouw gaat, en dat staat gepland voor juni 2009, dus nog een ruim jaar. Daarna zal er tot 2015 aan dit gebied gebouwd worden. Het kan allemaal niet in een keer, omdat het station gewoon in gebruik moet blijven en het dus een enorme logistieke operatie is dit in goede banen te leiden.

Afbeelding
Het bouwbord van het Huis van de Stad.

D - Zuidelijk stationsgebied
Multi vastgoed wil een groot winkelcentrum ontwikkelen aan de zuidzijde van het station.
Zie ook het onderwerp: Spoorzone: Centrumplan Multi Vastgoed
[rimg]http://www.forumgoud...ti/multi022.jpg[/rimg]

Kijk ook op de officiële website http://www.spoorzonegouda.nl
  • eneyuguoyer , ixowubero , iwaxopas en 13 anderen vinden dit leuk


#32695 Uitslagen gemeenteraadsverkiezingen 2014 / coalitievorming

Geplaatst door Johan Weeber op 22 mei 2014 - 15:02

Er wordt druk gespeculeerd op dit forum, maar het klopt allemaal net niet, waardoor de teneur zodanig wordt dat ik me genoodzaakt voel even te reageren. De communicatie rondom de  “overgang” naar coalitieronde 3 met D66 en PvdA is door omstandigheden richting GBG inderdaad niet helemaal vlekkeloos verlopen. Daarop doelt Jan de K. op GoudaTV, Hierdoor is de achterban van GBG  nogal verrast geweest door de overgang, reden waarom de besturen van onze beide partijen met elkaar gaan praten over  een betere onderlinge communicatie. Inhoudelijk is GBG het echter helemaal eens met de overgang en GBG heeft dan ook de intentie-overeenkomst die afgesloten is tussen de drie, later vijf partijen mede-ondertekend. We zitten ook gezamenlijk aan de onderhandelingstafel.
Ten aanzien van portefeuilles en macht. Er is in geen van beide coalitierondes waarbij wij betrokken zijn geweest, nog een verdeling gemaakt van wethoudersposten. Dat kan dus ook geen reden zijn geweest voor een breuk. Het aantal van zes wethouders in coalitieronde 2 baarde ons wel zorgen en is een van de redenen geweest om af te haken. De combinatie GoPo/GBG heeft meerdere wethouderskandidaten. Afhankelijk van de portefeuille die we binnen kunnen halen, zullen de (besturen van) partijen daar een keuze in maken, wie de beste kandidaat voor de klus zal zijn. Ikzelf ben geen kandidaat, ook nooit geweest. Ik vind (en anderen ook) dat ik de meeste toegevoegde waarde heb in de fractie, in de raad, bezig met initieren, controleren, kaderstellen en als volksvertegenwoordiger. Daar ligt ook mijn hart. Niets is echter veranderlijker dan politiek en omstandigheden, dus er zijn wel situaties denkbaar dat er een beroep op me wordt gedaan.  Dat zal ik dan in overweging nemen. Praktische kant van de zaak is wel dat ik momenteel niet meer tijd/geld beschikbaar heb om aan de gemeente te besteden dan als raadslid, gezien mijn zakelijke actviteiten.  Daarnaast is er nog een (deels vernieuwde/vergrootte) fractie, die begeleiding vraagt. Ik heb er erg veel zin om daar samen met de anderen de komende vier jaar mee aan de slag te gaan en van Gouda Positief/GBG een nog bredere lokale partij te gaan maken. Het gaat mij om een beter bestuur van Gouda. Onze wethouderskandidaten doen het ook niet voor het geld of de macht, want dat kunnen ze elders in veel hogere mate verkrijgen. Het gaat ook hen om Gouda, ons enige eigenbelang is dat dit de stad is waar we wonen en dus ook profiteren van een beter bestuur, net als de andere Gouwenaars.


#38000 Columnist Goudse Post noemt Forum Gouda beledigend en wantrouwig. Tijd voor...

Geplaatst door Abu Harr al Goudhadi op 09 augustus 2015 - 14:39

Zondagmiddagverveling. Eens kijken op MariankaPeters.nl of daar nog iets te lachen valt. Is namelijk wel eens zo. En ja hoor. Ieder dorp heeft zijn dorpsdwaas en Gouda heeft om die reden Marianka Peters. De taxi van zelfbenoemde 'professionele journalistiek' (model 'Wij van WC-Eend) begaat keer op keer de journalistieke doodzonde: je column aanwenden voor persoonlijke frustraties. Neem haar column 'Iets over achterdocht en wantrouwen'. Peters laat geen mogelijkheid onbenut om Gouda Positief, en Johan Weeber in het bijzonder, te diffameren. Johan Weeber is namelijk de schuld van alles in Gouda. Net zoals de shoarmajongens verantwoordelijk zijn voor alle misdaden van ISIS. Die logica, u kent het wel. Is dat erg? Welnee. Want wiens brood men eet, wiens taal men spreekt. Dan heb ik het nog niet eens over haar vooringenomen, partijdige en matig geschreven artikelen (laatstelijk onder de titel 'Aanbouw serre kan beginnen' over het Museumhavencafe).

 

In voornoemde column noemt ze mij ook: de Twitteraar 'die loopt te bleren' omdat ik een kritische vraag stel. Verder heeft ze een hekel aan dit Forum en aan GeenStijl. Ook dat is begrijpelijk omdat GeenStijl (en 925.nl) verantwoordelijk zijn voor de deconfiture van haar vorige broodheer: Wim Cornelis en diens onzalige project in Elmina samen met Peters. Marianka vindt Forum Gouda vervelend omdat hier mensen schrijven met een betere pen en - nog vervelender - een afwijkende mening hebben. Peters heeft nu eenmaal moeite haar fladderende gedachten met enig tempo onder de pen te brengen. Dat doet ze na uren zwoegen in haar column. Wij kunnen daar vervolgens niet op reageren. 

 

Peters had een tijdje terug weer iets te mopperen over Johan Weeber en de bedreigingen die hem ten deel zijn gevallen. Prompt komt onder dat bewuste artikel een reactie, ingezonden brief, die begint met een lofzang op Peters om te vervallen in - je verwacht het niet - een aanval op Weeber. Altijd verdacht. Ik loop lang genoeg mee om direct het volgende te vermoeden: ofwel het is Peters zelf of een vrindje. Maar de boodschap was duidelijk: Weber moest weer eens onderuit worden gehaald. 

 

Ik heb aan Peters voorgelegd dat haar artikel en de ingezonden brief bizarre overeenkomsten vertonen. Haar juiste antwoord zou zijn geweest: 'nee kerel'. In plaats daarvan overschreeuwt ze zichzelf met als apotheose haar column waarin ze - nogmaals - mij, Forum Gouda en GeenStijl als voorbeelden noemt van wantrouwen en achterdocht. A propos, de 'ingezonden brief' heeft ze gemakshalve ook afgedrukt in de Goudse Post. Ook daar kan niemand op reageren.

 

Zodra ik mijn column in het Advocatenblad gebruik voor dit soort zottekap, zal mijn hoofdredacteur direct stringente maatregelen nemen. Wegener niet. De Goudse Post is daarmee verworden tot de Pravda van Gouda. Mede om die reden de vraag: is het tijd voor een Aktiecomite Marianka Nee?
#34667 Ik ben blij!

Geplaatst door Frenzy op 09 november 2014 - 19:39

Ik ben blij dat ik een multiculturele stad woon met multiculturele winkeltjes met multiculturele lekkernijen. Ik ben blij met de aardige, hardwerkende multiculturele ondernemers met wie je altijd een leuk praatje kunt maken.

 

Ik ben blij met een gezellig centrum op loopafstand waar, voor een kleine stad als Gouda, best veel te doen is en een hoop wordt georganiseerd. Met het goede aanbod van zowel grote ketens als leuke, kleine ondernemers (van bier- tot sigarenwinkel, van bijbelshop tot afhaalwok) die de stad speciaal maken.

 

Ik ben blij met het goede OV, met de trein rijd je rechtstreeks naar bijna alle grote steden. Met de snelweg waar je zo op zit.

 

Ik ben blij met een stad die niet stilstaat maar doorgaat, het Bolwerk, de spoorzone en de Westergouwe ontwikkeld. Een stad die wijken die dat nodig hebben opknapt.

 

En ja er valt genoeg te klagen en er kan van alles beter, maar ik had er even behoefte aan de andere kant te delen, als tegenhanger van veel post van de laatste dagen hier.
#35893 Horeca

Geplaatst door JeroenCV op 26 januari 2015 - 14:34

Beetje reclame maken...

 

Mijn cafe is vrijdag officieel geopend. 

 

dsc06486-crop-u2568.jpg

 

Iedereen welkom in De Goudse Eend. 

Ik heb nu 75 bieren, 13 frisdranken, koffie thee limonade en 2 wijnen (een rode en een witte) 

 

zie verder op www.cafedegoudseeend.nl 

en facebook 

en twitter
#33611 Gezien in Gouda (bekijk het eens van een andere kant)

Geplaatst door Bjorn op 18 augustus 2014 - 20:14

Wist eigenlijk niet zo goed waar ik het filmpje van deze Gouwenaar moest plaatsen.... Kijk en lach....

http://www.dumpert.n...613215/d0a54586


#32564 Uitslagen gemeenteraadsverkiezingen 2014 / coalitievorming

Geplaatst door sokrates op 15 mei 2014 - 21:03

Ach kom, dat gespeeld beledigd zijn hoort toch allemaal bij het spelletje. Ook D66 voelde zich verraden toen de ChristenUnie zich aansloot bij GoPo, maar zit nu zelf met die partij om tafel. Zo hoort dat: lange tenen maar een korte memorie.

 

En ik heb het elders op dit forum ook al gezegd: Het duiden van verkiezingsuitslagen in winnaars en verliezers, dàt is je reinste kletskoek (en dan zeg ik het netjes). Winnen of verliezen, het maakt geen bal uit. Iedere burger heeft een stem uitgebracht, en de partijen die met elkaar kunnen samenwerken en 18 zetels hebben, kunnen een college vormen. Dat weet een politicus als geen ander, maar kennelijk moet er een soort mediageniek onzinverhaal worden opgehangen over wat "recht doet aan de verkiezingsuitslag". En dat verhaal is zo vaak verteld dat iedereen, van links tot rechts, daar nog in is gaan geloven ook.

 

O ja, en ineens luistert iedere politicus naar "wat er in de stad gezegd wordt"... De mensen in de stad hebben al eerder gesproken. In maart. Bij de verkiezingen. Dat is het enige dat telt.
#32530 Uitslagen gemeenteraadsverkiezingen 2014 / coalitievorming

Geplaatst door Michel op 15 mei 2014 - 10:35

Persbericht: Kleinste partijen slaan handen ineen

De coalitieonderhandelingen in Gouda gaan een vierde ronde in. Na de
rondes waarin diverse partijen er niet uit kwamen vindt GroenLinks het
tijd om haar verantwoordelijkheid te nemen. Samen met de Partij voor de
Dieren wordt gewerkt aan een rompcollege. Het is de bedoeling dat andere
partijen zich hierbij aansluiten om zo de benodigde meerderheid te
verkrijgen. Zo lang er geen coalitie is die op een meerderheid in de
Raad kan rekenen vinden deze partijen dat iedereen zijn
verantwoordelijkheid moet en kan nemen.

Afgelopen week hebben dan ook enkele verkennende gesprekken
plaatsgevonden tussen GroenLinks en de PvdD, in de fietsenstalling en in

de lift naar de tweede verdieping. Partijen hebben na rijp
beraad besloten hun verantwoordelijkheid te nemen in het belang van een
stabiel en bestuurskrachtig stadsbestuur. Gezamenlijk starten zij een
vierde formatieronde, hetgeen mede mogelijk is geworden doordat deze
partijen veel overeenkomsten hebben. De inhoudelijke gesprekken gaan
snel van start. De twee partijen beseffen dat nog verder geïnvesteerd
moet worden in het verkrijgen van een solide meerderheid, aangezien
beiden maar 3 van de 35 zetels bezetten. Gezamenlijk is vastgesteld dat
het tijd is voor betere verhoudingen, en de blik te richten op de toekomst.

Michel Klijmij (GL) en Corina Kerkmans (PvdD) onderstrepen het belang om
alsnog met elkaar om tafel te gaan om te zorgen voor een zo goed
mogelijk college voor Gouda: "We hebben veel signalen uit de stad
gekregen dat mensen vinden dat de kleinste partijen met elkaar moeten
gaan besturen en dat de bestaande patstelling zou moeten worden
doorbroken." In deze vierde ronde wordt onderhandeld om te komen tot
uitgangspunten voor een nieuw collegeprogramma en de groene kaders die
daarbij horen. Dit zal ruim een week duren. Vervolgens zullen met andere
partijen gesprekken worden gevoerd om aan te sluiten op dit proces.
Hierna zullen de inhoudelijke gesprekken om tot een coalitieakkoord te
komen van start kunnen gaan met alle beoogde coalitiepartijen.
Uitgangspunt is dat er gewoon een einde aan het gedoe komt. "Desnoods
gaan we als minderheidscoalitie verder met drie zetels, en rekenen we op
de gedoogsteun van de andere partijen. Immers, iedereen vindt groen en
duurzaamheid tegenwoordig belangrijk".
#31117 Wat stem jij op 19 maart?

Geplaatst door Pinklady op 25 februari 2014 - 22:27

Er is één ding dat ik niet helemaal begrijp.

 

Een situatieschets.

Een burger werkt in de regel. Krijgt daar een vergoeding voor in de vorm van salaris. Moet daarvan alles betalen. Lukt vaak ook nog. Niet altijd. Heeft voor bepaalde zaken een lening (huis bijvoorbeeld). Zorgt zelf dat die lening van eigen inkomsten wordt afbetaald. Ergo: over het algemeen zijn inkomsten en uitgaven van burgers in balans.

 

Een bedrijf levert in de regel producten of diensten. Krijgt daar een vergoeding voor in de vorm van omzet. Moet daarvan alles betalen. Lukt in de regel. Niet altijd. Heeft voor bepaalde zaken een lening (starterslening bijvoorbeeld). Zorgt zelf dat die lening van eigen omzet wordt afbetaald. Ergo: over het algemeen zijn inkomsten en uitgaven van bedrijven in balans.

 

Nu de gemeente (of vul het Rijk in). Voert ook een serie taken uit. Krijgt daar ook een vergoeding voor, in de vorm van belastingen. Moet daarvan eigenlijk alles betalen. Lukt praktisch nooit. Heeft voor veel zaken leningen lopen. Leningen afbetalen gaat mis. Ergo: over het algemeen zijn inkomsten en uitgaven van gemeente niet in balans.

 

Even uitgaande van een niet-in-balans-scenario:

Burgers' uitgaven overstijgen inkomsten. Oplossing: inkomsten verhogen of uitgaven verminderen. Inkomsten verhogen is in veel gevallen niet zomaar mogelijk. In ieder geval het verhogen van de inkomsten per eenheid geleverde dienst vanwege een inkomstentekort is geen oplossing. In veel gevallen zullen de uitgaven naar beneden moeten om het huishoudboekje op orde te krijgen. In het ergste geval gaat de burger failliet en belandt hij of zij in de schuldsanering.

Hoe dan ook is de burger over het algemeen gedwongen de uitgaven aan te passen aan de inkomsten.

 

Bedrijfsuitgaven overstijgen inkomsten. Oplossing: inkomsten verhogen of uitgaven verminderen. Inkomsten verhogen is in veel gevallen niet zomaar mogelijk. In ieder geval het verhogen van de inkomsten per eenheid geleverde dienst vanwege een inkomstentekort is slechts in een aantal gevallen en tot op zekere hoogte een oplossing. In veel gevallen zullen de uitgaven naar beneden moeten om de administratie weer op orde te krijgen. In het ergste geval gaat het bedrijf failliet.

Hoe dan ook is het bedrijf over het algemeen gedwongen de uitgaven aan te passen aan de inkomsten.

 

Begrijpt u al waar ik heen wil?

Laten we even kijken hoe de gemeente dit aanpakt.

Uitgaven gemeente overstijgen inkomsten. Oplossing: inkomsten verhogen, lenen of creatief omspringen met de boekhouding. Uitgaven verminderen komt slechts in uitzonderlijke gevallen voor in het woordenboek van de gemeente. Geen oplossing voor de gemeente? Welnee, verhogen van de inkomsten per geleverde dienst is immers de makkelijkste manier om met geld om te gaan.

Uitgaven aanpassen aan inkomsten om de administratie weer op orde te krijgen? Welnee. Inkomsten aanpassen aan de uitgaven is de makkelijke weg.

 

Volgens mij leren we als kind allemaal dat we niet meer kunnen uitgeven dan we binnenkrijgen. Zodra we eenmaal de geldstromen beheren van (sponsoren van) een bedrijf dat praktisch toch niet failliet kan én waar mensen gewoon weinig keuze hebben om het product niet af te nemen (met name in het geval van OZB), dan kunnen we het hele economische systeem zomaar omdraaien en inkomsten aanpassen aan uitgaven.

 

Is er nou binnen de gemeente nou werkelijk waar niemand die eens denkt: "Goh, laten we stoppen met steeds maar meer geld binnenharken. Het is toch nooit genoeg en hoe meer we binnenkrijgen, hoe meer we willen uitgeven. Laten we er eens een uitdaging van maken om keuzes te maken die wél binnen het budget passen? Dat moet tenslotte elke burger en elk bedrijf." Is er nou niemand die ooit eens bedacht heeft om ALLE kostenposten te schrappen en gewoon eens van scratch af aan met noodzakelijke basisbehoeften te beginnen? Heb je nog geld over, dan kun je sparen. En heb je voldoende buffer, dan kun je voor luxe gaan. Zo doen burgers en bedrijven in financieel zwaar weer dat ook. Dus geen geld voor Westergouwe? Dan niet aan beginnen. Verstandige bedrijven beperken investeringsrisico's ook als ze die niet kunnen dragen. Waarom de gemeente niet?

 

Schiet maar op het bovenstaande, maar ik begrijp oprecht niet waar het misgaat.

 

Enkele hersenspinsels daarover:

- Politieke meningen over basisbehoeften verschillen. Lastig, maar binnen bedrijven komt men daar ook altijd uit. Moet binnen de gemeente dus ook lukken. Ja, dat levert onvrede op. Maar laat burgers vooral ook zien wat er kan met een bepaalde hoeveelheid inkomsten. Oja, en zonder buitensporige bonussen, urendeclaraties, bestuurslagen, snoepreisjes en andere onnodige uitgaven voor ambtenaren. Dat zijn géén basisbehoeften.

- Geen nood om uitgaven binnen de perken te houden. Inkomsten ophogen kan toch wel. Burgers kunnen toch niet weigeren te betalen. Heel jammer als dat daadwerkelijk de instelling is.

- Geen nood om klanten tevreden te houden. Geld komt toch wel en klanten (burgers) kunnen toch niet zomaar naar de concurrent, want die is er niet.

 

Je zou bijna om marktwerking binnen de gemeente gaan vragen. Ben ik niet helemaal voor, want dan ontstaat er vermoedelijk een systeem waarbij degenen die het meeste betalen alles voor elkaar krijgen. Maar een "burgers zijn klanten en dankzij hen bestaat het bedrijf nog"-mentaliteit zou de politiek wel sieren. Dat mis ik echt. Behandel hen eens als klanten in plaats van melkkoeien.

En beheer het geld van je klanten eens alsof het je eigen geld is. Zou je met je eigen geld omspringen zoals je dat met de gemeentekas doet? Zo ja, ben je dan wel geschikt om het geld te beheren? Zo nee, waarom doe je dat dan wel met het geld van de gemeentekas?

 

Wie vertelt mij waarom bovenstaand idee over financiën zo idioot is? Het is immers niet de standaard, dus dan zal het wel niet werken. Ik ben ongetwijfeld niet de eerste die dit bedacht heeft. Maar waarom werkt het niet? Waar ga ik de mist in?
#30296 Dieptepunt in gemeenteraad bereikt

Geplaatst door Pinklady op 20 januari 2014 - 11:18

Nou mensen, vinden we het gek dat fatsoenlijke mensen de politiek niet in willen? Iemand heeft zichzelf nauwelijks laten zien en wordt al als "no head" bestempeld. Wees blij dat er nog mensen zijn, die niet de ervaring hebben dat burgers het toch nooit goed vinden. Sommigen van die mensen willen graag nog oprecht iets betekenen, ook als de slagingskans daarvan misschien iets optimistisch bepaald is.

 

Ik heb nog weinig inhoudelijks gezien van de nieuwe heren politici - en dat vind ik enerzijds jammer, maar anderzijds maakt dat ook dat ik niet kan oordelen. Zonder inhoudelijke bijdragen krijgen ze mijn stem niet, maar afserveren is ook niet fair (en slaat ook niet echt ergens op) als iemand nog niets heeft laten zien.

 

Als mensen zich niet op het forum laten zien, is het niet goed. Als mensen zich wel laten zien, krijgen ze dit soort dingen over zich heen. Geef de jonge garde politici dan tenminste een kans om hun inzet en capaciteiten te tonen. Die verpesten kunnen ze zelf wel als ze dat willen.
#2361 Gouda-Oost | Wijkontwikkeling

Geplaatst door Jeroen op 13 februari 2009 - 11:46

Aangezien dit een Forum is, staan de oudste berichten bovenaan. Dit onderwerp leest dan ook als een 'verhaal', waarbij de informatie in de beginpost niet altijd de actueelste is. De laatste foto's en ontwikkelingen staan meestal op een van de laatste pagina's. Mocht iets je hierdoor niet duidelijk zijn, stel je vraag gerust in dit topic, er is altijd wel iemand die het antwoord weet.

Wijkontwikkeling Gouda Oost

Persbericht: Visie op wijkontwikkeling Gouda Oost (13-2-2009)

Winkels en supermarkten aan de Sportlaan in Gouda Oost en een stapsgewijze vernieuwing van de wijk voor de komende 25 jaar. Dat zijn twee van de meest in het oog springende voorstellen die architect Matthijs Bouw van One Architecture doet in het essay Gouda Oost. Het essay Gouda Oost is een nieuwe visie op de al bestaande Wijkontwikkelingsplannen om de structuur van de wijk te versterken.

Het college van burgemeester en wethouders van Gouda en de directies van Woonpartners Midden-Holland en Mozaïek Wonen hebben het essay positief ontvangen. Zij hebben gezamenlijk opdracht gegeven om als eerste te onderzoeken of verplaatsing van de winkels, de supermarkten en de moskee naar de Sportlaan haalbaar en wenselijk is.

Wethouder Wijkontwikkeling Siebe Keulen: “Het essay Gouda Oost biedt goede kansen om onze structuurvisie Gouda Oost uit 2004 bij te stellen. Vanzelfsprekend betrekken we daar de buurt en de gemeenteraad bij.” Ook Directeurbestuurder van Woonpartners Midden-Holland, René Mascini, is enthousiast over de inhoud van het essay: “Door de voorstellen wordt in meerdere opzichten ruimte gecreëerd in Gouda Oost. Door de winkels te verplaatsen naar de locatie Sportlaan ontstaan kansen voor een ruim opgezette vernieuwde wijk. De voorstellen van Matthijs Bouw geven alle specifieke wijkfuncties een voor de hand liggende plaats”.

Gouda Oost over 25 jaar
In het essay geeft Matthijs Bouw een samenhangende visie op de wijk over 25 jaar. De gedachte om de commerciële voorzieningen (o.a. winkels) aan de Sportlaan te maken, op of rond de Springerslocatie, creëert ruimte rondom de De Rijkestraat en de De Kortestraat. Vervolgens kan hier weer worden gesloopt en gebouwd. Een gefaseerde elkaar opvolgende aanpak is hierbij mogelijk. In een tijdspanne van 25 jaar worden op die manier delen van de wijk stap voor stap vernieuwd.

De opdracht voor het schrijven van het essay vloeide voort uit het Stadslab Gouda Oost dat eind april 2008 plaatsvond. Op initiatief van de stuurgroep Wijkontwikkeling is een groep externe deskundigen (architecten, stedenbouwers, planologisch adviseurs en andere specialisten) uitgenodigd. Samen met diverse vertegenwoordigers uit de wijk bogen zij zich over de toekomstplannen voor Gouda Oost.

Verplaatsing wijkcentrum


De directe aanleiding voor dit stadslab was twijfel over de haalbaarheid van de supermarkt(en), diverse winkels en ook een nieuw gezondheidscentrum aan de De Rijkestraat. Een bredere aanpak van de Wijkontwikkeling was volgens de deelnemers aan het Stadslab nodig. De noodzaak voor een bredere aanpak is door het Essay bevestigd. De belangrijkste wijziging ten opzichte van eerdere plannen (o.a. de structuurvisie Gouda Oost 2004) is de verplaatsing van dit commerciële centrum en ook de moskee naar de omgeving van de Springerslocatie. Het essay adviseert voorts te beginnen met de ontwikkeling van de verdere omgeving van de Springers, de Wiardi Beckmanstraat, de Eendrachtsweg en de Verzetslaan. En vervolgens worden de komende jaren plannen ontwikkeld voor locaties zoals het schoolgebouw aan de Gedenklaan, de Lidl en omgeving aan de Dunantsingel, de Han Hollanderweg (de Boei) en onder andere de Oostvogel aan de Bernadottelaan.

Wat gaat er vanaf nu gebeuren?


Het essay is ook door de diverse betrokkenen (o.a. het wijkteam en de adviesgroep) in de wijk positief ontvangen. De stuurgroep Wijkontwikkeling, waarin gemeente en woningcorporaties zitting hebben, heeft opdracht gegeven om nader onderzoek te doen naar de haalbaarheid en wenselijkheid van de voorstellen uit het essay. Deze worden op dit moment al getoetst aan bestaand beleid en de plannen op het gebied van onder meer de groenstructuur, de dijkverzwaring, ruimtelijke ordening en sport. Ook wacht de stuurgroep met belangstelling de reactie op het essay van de gemeenteraad af.

Als alle reacties zijn ontvangen kan de stuurgroep voortgaan en de voorstellen in het essay omzetten in concrete plannen en de structuurvisie hierop wijzigen. Waarschijnlijk wordt hierover na de zomer meer duidelijk.

Bijeenkomst voor de wijk

De gemeente en de woningcorporaties willen weten wat de bewoners van de wijk van het essay en de gevolgen vinden. Daarom wordt begin maart een wijkbrede informatiebijeenkomst georganiseerd waar iedereen uit Gouda Oost informatie kan krijgen over het essay en zijn mening hierover kan geven.

Voorafgaand aan de wijkbijeenkomst informeert Woonpartners Midden-Holland haar huurders. Inmiddels zijn zij met een brief geïnformeerd over de plannen. Dit geldt ook voor belanghebbenden en direct betrokken bewoners van de wijk. Mozaiek Wonen informeert haar huurders in maart.

Wijkontwikkeling

Wijkontwikkeling is een samenwerking tussen de gemeente Gouda en de wooncorporaties Mozaïek Wonen en Woonpartners Midden-Holland. Samen wordt gewerkt aan de verbetering van de leefbaarheid, de uitstraling, de veiligheid, woonomgeving, verkeerssituatie, maatschappelijke voorzieningen in Gouda Oost en Korte Akkeren.

De digitale versie van het Essay Gouda Oost kunt u vinden op

http://www.kei-centr.../essaygoudaoost


Impressie van de website van one architecture:
Afbeelding

Ik ga nu dat essay lezen, als ik wat interessants vind dan meld ik dat ook hier
  • opcuzojouliy , vvonafumubo , ixarosebe en één andere vinden dit leuk


#37938 Moet GoPo reageren op de anoniemen brief in de Goudse Post?

Geplaatst door geert f op 20 juli 2015 - 12:47

@gratis geld: mijn mening hebt u al ruimschoots kunnen lezen in het Suske-en-Wiskeverhaal (helaas niet in stripvorm verschenen).

 

Deze brief van dhr/mevr De Wit/Jansen/Mulder/De Vries/Westerman/Krins/Uit de Broek/Peters *) (er staat nu inderdaad 'een' naam bij) geeft het gereutel weer dat we met name van het kliekje rond GNzhH/de heer Krins/mevrouw Peters/mevrouw Westerman veelvuldig hebben mogen vernemen. Niet geheel verrassend was het ook de teneur van de berichtgeving in het sufferdjekwaliteitsweekblad 'De Goudse Post'.

 

Ik heb de Suske-en-Wiskediscussie intensief gevolgd (en er het nodige aan bijgedragen) en ik kan de kwalificaties van de heer Weeber alleen maar onderschrijven. Oprispingen als "Gouda Noord zegt NEE tegen de Islam" en het alsmaar herhalen dat "die mensen" maar lekker op Goudse Poort of zelfs in de spookruïne van Boonstoppel aan de Wilhelminakade moeten gaan zitten, tonen de psychische aandoeningen al voldoende aan, daar voegt de constatering door de heer Weeber weinig meer aan toe.

 

Kijk, dat die mensen in Gouda Noord (althans het deel daarvan dat zich in de discussie roert) iets tegen moslims hebben, dat is wel duidelijk. En dat is ze tot op zekere hoogte - binnen de grenzen van de wet - ook gegund. Maar omdat het om 10% van mijn stadgenoten/buren/winkeliers/vrienden/oud-collega's *) gaat, die puur op basis van hun geloof of de afkomst van hun grootouders worden weggezet als haatpredikers, heb ik me ertegen verzet (grappig trouwens om de verontwaardiging te zien als je for the sake of the argument het Gouda-Noordvolkje eens over één kam scheert). Als er volksvertegenwoordigers over de schreef zijn gegaan, dan moet je dat niet zoeken bij Gouda Positief, maar eerder bij een Arjan Versteeg, die nooit een club zal steunen die zijn Jezus Christus niet als de verlosser erkent - alsof zijn levensbeschouwelijke niche het zonder de godsdienstvrijheid die hij de ander misgunt langer dan een paar weken zou volhouden.

 

Ook een Theo Krins zet zich lelijk te kijk: wegens de scheiding van kerk en staat kan hij niet voor huisvesting van De Ark en Gemiva stemmen, omdat er ook moslims voordeel van zouden hebben (althans, dat is de chocola die ik van zijn redenering kan maken). Hoe kunnen de raad en het college dan ooit voor die klimhal'kerk' aan de Nieuwe Gouwe gestemd hebben? Daar hebben instellingen als De Ark of Gemiva niet eens baat bij gehad, dus zou het volgens de logica van Theo nog schunniger moeten zijn. Of is dat omdat daar niet van die enge moslims komen, maar gewoon het soort kroostrijke blozende mensen waar Theo zich zo senang bij voelt? Ook Theo z'n levensbeschouwelijke niche bestaat bij de gratie van de godsdienstvrijheid die hij de moslims kennelijk misgunt, het lijkt erop dat hij dat een beetje vergeten is.

 

Over de VVD hoeven we het niet te hebben: die presteert het om gebruik volgens de bestemming tegen te houden omdat er 'te weinig draagvlak' in de wijk zou zijn, terwijl er doodleuk voor een bestemmingsplan wordt gestemd dat de bewoners van een deel van Korte Akkeren achter een muur van industrie zet. Ik ben benieuwd wat de VVD zegt als ze aan haar argumentatie wordt herinnerd als ooit de Croda een 'megainstallatie' neerzet op de dijk. Erg geloofwaardig allemaal.

 

Als je 80% van de moskeebezoekers eraf hebt weten te krijgen en verder aan al je bezwaren is tegemoetgekomen, ga dan alsjeblieft niet beweren dat het niets met 'de islam' heeft te maken dat je stug tegen blijft... Stelletje...  :roll:

 

@mevrouw Peters: leuke hond!

 

*) doorhalen wat niet van toepassing is, meerdere antwoorden kunnen juist zijn
#37682 Gouda Noord | Herbestemming PWA-kazerne

Geplaatst door mrsmusic op 22 juni 2015 - 11:14

@henry ik heb hè een mail gestuurd. Met vragen en ik vergeet erbij te vermelden dat ik het persoonlijk op prijs stel dat je het proces volgt en volgens mij doe je dat prima. Ik vind het wel lastig. Als de vereniging gaat onderhandelen wordt dat gezien als draagvlak dus dat ze weglopen begrijp ik ook. Het zou nl zomaar uitgelegd kunnen worden naar 2 kanten. Blijven is toestemmen en weggaan is dom. Tsja! Je doet het nooit goed. Ik vind 900 nog veel trouwens.  Deze week nog toevallig in de oosterwei geweest ? Om 1 uur snachts nog een drukte van jewelste om en rond de moskee. Veel auto's  ( ze komen toch op de fiets?) Dat stelt mij dus echt niet gerust!  


#36419 Gouda Noord | Herbestemming PWA-kazerne

Geplaatst door Jeroen op 03 maart 2015 - 19:44

Hoewel ik nog steeds geen tegenstander van de moskee ben, vind ik onderstaande wel een vreemde ontwikkeling in dit dossier. Ik probeer objectief te omschrijven wat ik zie:

  • PvdA-raadslid Khalid Tatou is directeur geworden van islamitische basisschool An Noer in Alphen aan den Rijn
  • Deze school is onderdeel van Stichting Islamitische Scholen Rijn en Gouwe, waar ook de Goudse school Al Qalam onderdeel van is.
  • De vacature voor deze functie staat nog online. "Voor meer informatie: De heer mr. S. Boukayouh, dagelijks bestuurder, telefoon (...)"
  • Boukayouh is naast bestuurder van deze stichting en directeur van Al Qalam ook woordvoerder namens de moskee-organisatie.
  • Tatou is in de raad altijd fervent voorstander van de moskee geweest. Op zijn CV vind ik geen specifieke kwalificaties die hem geschikt zouden maken als basisschooldirecteur.

Ik kan me een burgemeester herinneren die voor minder onder vuur heeft gelegen. Een BING-onderzoek lijkt me op zijn plaats.
#36098 Gouda Noord | Herbestemming PWA-kazerne

Geplaatst door Henri van Heffen op 06 februari 2015 - 17:19

Beste Jeroen,

Natuurlijk kan ik begrijpen dat je paal en perk wilt stellen aan het gebruik van scheldwoorden op jouw Forum.

Wat ik wel vreemd vind is de regel dat er eerst nog een keer door een willekeurige Forumbezoeker moet worden gescholden alvorens iedereen gewaarschuwd gaat worden. Het lijkt me dat iedereen de basisregel -geen scheldwoorden- begrijpt. Des te vreemder is het om bij herhaling van onwenselijk individueel gedrag, iedereen te waarschuwen. Door het dan vervolgens ook nog een officiele waarschuwing te noemen, vestig je min of meer dezelfde indruk als onze bestuurders: wij bepalen wat goed voor u is. Op een openbaar forum is ook de moderator gebonden aan de gangbare regels in de samenleving.

Maar goed, jij bent de baas.

Wellicht verkeer je in een overwinningsroes. Indien je echter (weer)met beide benen op de grond staat, kun je zien wat voor schade deze bestuurlijke wandaad heeft aangericht.

De onderlinge verhoudingen in de stad zijn aangescherpt tot bedenkelijke waarden. Ook het stereotype beeld van Gouda naar de buitenwereld is weer eens bevestigd.Naast het 'succes' van de 'winnaars', is ontegenzeggelijk sprake van aanzienlijke gevolgschade.
Dit had allemaal stukken beter gekund. Dat zal iedereen met een gezond verstand beamen.De vraag wat we hier nu mee opgeschoten zijn, ook de geloofsgemeenschap zelf, dringt zich op. Dit is voornamelijk te wijten aan de stijl van bestuur.

Om maar niet te spreken over de lokale politiek.

Waren het in de vorige colleges de afzonderlijke raadsleden die verantwoordelijk werden gehouden voor de schandalen, heden ten dage komt deze verdelende werking geheel op het conto van het college. De verhoudingen in de raad staan weer op scherp. Grof gezegd heb je nu de 'slechten' en de 'goeden'. Of is het een tirannieke meerderheid? En hoe staat het eigenlijk met die beroemde Goudse tolerantie?

Maar goed. Geniet van je slotjes en je status als super-participant. Proost.

Met vriendelijke groet,

Henri van Heffen

ps. Ik zal vanaf nu weer lief tegen je doen.


#35940 Gouda Noord | Herbestemming PWA-kazerne

Geplaatst door Jeroen op 30 januari 2015 - 15:02


Ze? Ja, want ook ons eigen Forum Gouda is betrokken in het grote complot.

Onze Jeroen zat namelijk ook bij het gesprek waar de heer Talman zo enthousiast over is. Maar onderschat Jeroen niet.

Met zijn jonge leeftijd wordt ook hij al uitgenodigd door de wethouder.Hij kan zelfs al discussies waar een onwelgevallige mening wordt geuit, afkappen.(de willekeurige slotjes)

Jeroen. weer een ideaal instrument voor een wethouder. Hij zal door het vuur gaan voor het bestuur.Let maar op. Likken naar boven, trappen naar onderen.

Toch Jeroen? (zegt niets)
 

 

Als je twijfelt aan mijn goede bedoelingen ga je je onsamenhangende stukjes toch lekker ergens anders plaatsen?  :-| Op deze manier word je door niemand meer serieus genomen.

 

Bram, ik, en nog een betrokken inwoner van Gouda wiens naam ik niet zal noemen om hem deze laster te besparen, zijn bij wethouder Niezen uitgenodigd om te brainstormen over burgerparticipatie: de gemeente wil júist meer invloed voor de burger, een meer open bestuursstijl en meer ruimte voor initiatieven. We hebben het tijdens dit gesprek er juist over gehad hoe je kunt voorkomen dat er, om jouw woorden te gebruiken, een participatie-elite ontstaat.

 

Er is inderdaad ruimte voor verbetering ten opzichte van de huidige werkwijze van de gemeente maar dat wordt door de gemeente ook terdege beseft. 


Ps. Het kenmerk van een complot is dat het wordt ontkend, dus aan jou de keuze om mij op mijn woorden te geloven. 
#35674 Glasvezel in Gouda

Geplaatst door Henk Troost op 09 januari 2015 - 15:35

Vanmorgen, zelfs een uur vroeger dan de officiele afspraak, stond de monteur van Trined op de stoep.

Glasvezel modem en Router geinstalleerd, getest, telefonie gekoppeld en binnen een uur had Trined er een tevreden klant bij.

 

Ik zeg: Dikke duim voor Trined ! 
 

Resultaat van de eerste speedtest: 

 

4045704165.png